Syrlig dragonmajonnäs

Ofta när det serveras grillat handlar det om söta eller salta smaker, och då kan det ofta sitta fint med något syrligt till:

Ingredienser

3 Äggulor
5 dl rapsolja
0.5 kruka dragon (el motsvarande)
2.5 msk vitvinsvinäger
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar

Nu kör vi

Hacka ned dragon efter tycke (finhackad kan lite snabbare bidra med dragonsmak om du har bråttom) och blanda upp med vitvinsvinägern.
Tillsätt salt och vitpeppar efter smak (du kan smaka av och korrigera efter behov även efter att du slagit ihop majonnäsen),häll i äggulorna och vispa samman det hela tills det börjar skumma till (aldrig fel med elvisp såvida du inte har fenomenal uthållighet i armarna).
Medan du nu fortsätter vispa tillsätter du oljan lite i taget i en tunn, fin stråle. Efter ca 1 dl olja kan du börja öka hastigheten du häller i oljan med en aning. Fortsätt tillsätta olja under vispning tills du får en krämig, härlig konsistens på majonnäsen!

Smak och kvalitet på råvarorna (speciellt vinägern) kan givetvis påverka slutresultatet, så smaka av, våga lita på dina egna smaklökar och tillsätt vad du nu tror saknas.

Serveras väl kyld!