[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Äpperaja

Att äpple och curry gifter sig finfint är sedan gammalt. Sötman från äpplet och det kryddiga från curryn passar utmärkt till främst fläsk och kyckling (ex våra baconinlindade, fyllda kycklingfiléer!), men går även att köra till en härlig, frisk grillsallad.

Ingredienser

  • 1 grönt äpple (ex granny smith)
  • 1 msk curry
  • 1-2 msk smör
  • 1 msk farinsocker
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl creme fraiche eller 1 dl matlagningsyoghurt och 1 dl majonnäs

Nu kör vi

Sätt din såspanna eller en liten kastrull över hög värme och klicka i smöret. När smöret börjar fräsa häller du på curryn och låter den fräsa lite med smöret medan du skalar, skivar och hackar ned äpplet. Häll i äppelhacket i curryn, sänk värmen, rör i sockret och låt det hela puttra en stund tills äpplet nästan karamelliseras. Låt svalna!

När äppelcurryröran svalnat kan du röra ned creme fraichen/yoghurten/majonnäsen och smaka av med salt! Serveras kall!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]