[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Baconinlindad kycklingfilé fylld med färskost och örter

Man kan givetvis vara lite sparsam med bacon när man utför detta recept. Man kan även ösa på rejält. Gissa vad som blir godast?
Testa även gärna lite olika kryddor i färskostfyllningen, man kan gärna byta ut kryddorna i receptet nedan mot ex lite honung och mynta

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Salt och peppar att krydda filéerna med
  • 150-200g färskost
  • 1/4 kruka färsk timjan
  • 1/4 kruka färsk salvia
  • 1/4 kruka färsk gräslök
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1-4 paket (a 140g) bacon
  • Uppsamlingskärl för grillen fyllt med vatten

Nu kör vi

Hacka upp kryddorna och rör ihop dem med färskosten.
Skär en skåra i filéerna så att du nästan delar dem, och fyll dem sedan med färskostsröran.
Salta och peppra filéerna, och linda dem sedan med bacon.

Kycklingen kommer att få ta smak av lite äppelträflis, så grillen görs i ordning för indirekt grillning/rökning genom att tända en full skorstenständare med kol/briketter, och hälla ut dem i ena änden av grillen. Sätt ned uppsamlingsfatet med vatten under gallret i andra änden av grillen. På med gallret och lägg upp kycklingfiléerna i samma ände av grillen där glöden inte är. Släng nu på en näve rökflis på glöden och lägg på grillens lock!

Efter ca 15-30 minuter kan man behöva slänga på ytterligare en näve flis, fortsätt så tills filéerna får en innertemperatur på 72°C. Total tillagningstid kan bli 45-90 minuter beroende på filéernas tjocklek och grillens temperatur. Undvik dock att hamna i temperaturomfång över 200°C då det kan torka ut kycklingen för fort!
OBS! Man kan lätt sticka termometern i färskostblandningen, och den temperaturen är inte riktigt att lita på. Försök känn efter att termometeränden verkligen sitter i kycklingfilén.

Om man vill kan man när måltemperatur uppnåtts låta filéerna få lite mer färg direkt över glöden, men det behövs absolut inte.

Skiva upp och avnjut, gärna i kombination med våran äppelraja!

Baconlindade kycklingfiléer fyllda med färskost och örter, här serverad med ris och äppelraja
Baconinlindade kycklingfiléer fyllda med färskost och örter, här serverad med ris och äppelraja

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]