[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Balsamicoglaze

Denna glaze passar alldeles fantastiskt till grillade revbensspjäll, fläskkotletter, fläskkarré osv, men kan även förgylla ex grillad kyckling, broccoli, tomat, paprika eller vad som helst annat du kan få för dig att glazea. Det är aldrig fel att experimentera!
Vill man går det även att förvandla glazen till en sås genom att reda den med lite majsstärkelse utblandat i kallt vatten.

Ingredienser

  • 1 dl balsamvinäger
  • 1-2 msk socker (eller 2 msk mörk sirap)
  • 0.5 tsk salt 1msk smör (eller  1.5 msk matolja)
  • 0.5msk tomatpuré
  • Valfritt: chilipulver efter smak

Nu kör vi

Häll ned balsamvinägern i en kastrull eller såspanna och sätt på medelhög värme. Rör ned övriga ingredienser och sjud glazen på låg värme efter att den kokat upp. Efter ca 5 min börjar den få en lite mer trögflytande konsistens. Tänk på att den blir mer seg när den svalnar! Hur tjock man vill ha den är upp till en själv, men kokar man för länge kan man lika gärna plocka fram papper och slå in det hela som kola.

Låt svalna något och pensla på det du grillar när det börjar närma sig glazedags på grillen![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]