Foliegrillade rödbetor med mynta

Klassikern rödbetor-honung-chèvre i all ära, men ibland är det kul att testa något nytt! Ett litet tips är att fetaost går nästan lika bra som chèvre. Inte helt otippat går mynta dessutom riktigt fint med rödbetor…

Tid

Ca 55 min (varav 10 min förberedelse)

Ingredienser

  • 5-10 färska rödbetor
  • 50g smör
  • 3-5 kvistar mynta (eller motsvarande)
  • Grill/ugnsform
  • Salt och peppar

Nu kör vi

Förbered grillen för temperaturer mellan 200-250°C, på en kol/brikettgrill motsvarar det ca en full skorstenständare med briketter.

Ansa och skala rödbetorna, lägg dem hela tillsammans med myntakvistarna och smöret i folien och vik ihop till ett paket. Släng upp paketet på den varma grillen (går bra att ha direkt över glöden) i 30-45 minuter. Känn efter med potatissticka eller liknande efter 30 minuter om de är färdiga, annars låt dem gå en stund till.

Servera varma i sallad, till kött, tillsammans med andra foliegrillade rotsaker eller bara för sig själva! De kommer ha en friskare, lite bitigare smak än rödbetor som bakats/grillats för sig själva.