I samarbete med Bagaren och Kocken har vi fått prova på en Outset grillpress i gjutjärn!

Det finns ett flertal sätt att använda en grillpress på, men främst är de ett praktiskt tillbehör i jakten på de perfekta grillränderna!

Snygga grillränder

Vill man ha snygga grillränder över hela klubbsteken eller vad du än grillar, då gäller det att hela livsmedlet håller jämnt tryck över grillgallret och träffar gallret med maximal yta. Hur fixar man enklast detta? Genom att pressa med en grillpress!
Vikten av pressen trycker ut t ex köttbiten jämnt över gallret och ger en ordentlig bryning. Har man sen en räfflad grillpress i gjutjärn, som Outsets grillpress från Bagaren och Kocken, kan man dessutom få till ränder på bägge sidor samtidigt!

Eftersom gjutjärn tar till sig och bibehåller värme mycket snabbt kan du förvärma grillpressen på grillen. När du sedan pressar livsmedlet får du bryningseffekt även från grillpressen och kan på så vis snabba på hela processen. Perfekt när du t ex grillar något med reverse sear-tekniken.

Inte bara för kött

Självklart kan man använda sig av grillpress till så mycket annat än kött. Grönsaker, både de färgglada och mindre färgglada, kan ju bli fantastiskt mycket vackrare med snygga grillränder.

Använd Outset grillpress även till grönsaker Få snygga grillränder på grönsaker med Outset grillpress

Inte bara för grillränder

Sen ska det självklart sägas att det inte bara är smidigt med en bra grillpress för att få snygga grillränder. Det kan även hjälpa till att få en jämnare tillagning av t ex spatchcock kyckling! Då kan den få ligga på ovansidan och hjälpa till med att trycka kycklingen jämnare mot gallret.

Utvärdering av Outset grillpress i gjutjärn

Vi är överlag riktigt nöjda med Outset grillpress i gjutjärn. Den har en precis lagom stor yta, har väl inbränd yta vid leverans och gör jobbet man förväntar sig av den. Självklart hade det varit trevligt med lite mer tyngd i den, då man ofta känner ett behov av att behöva hjälpa den lite på traven tryckmässigt. Å andra sidan hade en tyngre grillpress blivit svårhanterlig, och det är nog få pressar som INTE behöver lite extra tryck. Att använda sig av denna grillpress slår att stå och trycka med grillspaden alla dagar!
Ett sista litet plus i kanten, även om man kanske inte använder sig av den funktionen så väldigt ofta, är hålet för termometerproben! Du kan sticka in din termometer igenom grillpressen och kan på så vis mäta temperaturen utan att behöva lyfta grillpressen.

Här köper du Outset grillpress i gjutjärn

Du hittar denna grillpress i gjutjärn här hos Bagaren och Kocken, som är en av Sveriges största nätbutiker inom köksmaskiner och köksredskap. De har givetvis också ett gediget utbud av andra tillbehör till grillen!