Ok, nu fortsätter vi med backloggen av lite inlägg och recept som legat och väntat på publicering men aldrig laddats upp pga tidsbrist!

Död åt cesarsalladen! Länge leve… eh…

Ok, den här salladen hade vissa drag av cesarsallad, så… ja… Så jäkla originell är man ju inte förstås…

Då det egentligen bara handlade om lite lek med ingredienser blev det inget recept på det här, men är man sugen går det ju att lista ut det mesta själv utan konstigheter! Jag tänkte att jag ändå ska tipsa om det hela, eftersom det en enkel och väldigt välsmakande kombination!

Kycklingen röktes med äppelträ, det är bland det enklaste som finns att göra på grillen och tips på tillagningen hittar ni här!

Salladen var en blandad grönsallad men tunna skivor morot och salladslök. Något knaprigt vill man ju gärna ha också, så jag vitlöksfräste lite tärnat surdegsbröd i rikliga mängder härlig, fin olivolja och havssalt. Slutligen toppades det hela med bröstet av den rökta kycklingen, lite svarvad, rå rödbeta och en riktigt trevlig fetaostkräm som också för tankarna till cesarsallad!

Sallad, rökt kyckling, svarvad rödbeta och fetaostkräm!

Fetaostkrämen, en fejkcesardressing. Typ.

Till fetaostkrämen använde jag drygt 70g fetaost, 2 dl syrad grädde, några matskedar vit balsamvinäger och… 3 ansjovisfiléer. Inte sardeller. Ja jag vet att det är skillnad. Ssssh….

Allt mixades någorlunda slätt, smakades av med salt och vitpeppar och vispades sedan fluffigt innan jag klickade på rikligt på salladen.

Riktigt trevligt!