Att bryna perfekt, Maillardreaktionen och karamellisering

Att bryna perfekt. Den perfekta ytan. Detta som alla som höjt grillambitionerna några snäpp är ute efter! Det finns mängder med olika tekniker och idéer och alla är ”bäst”. Så vad är det som gäller för att få den där härliga, knapriga ytan som förgyller den perfekt grillade köttbiten? Låt oss försöka reda ut det … Continued

Ställ in temperaturen i klotgrillen

Ställ in temperaturen i grillen Det har framkommit en del önskemål om hur man åstadkommer de väldigt specifika temperaturintervaller många recept efterfrågar. Här kommer en enkel guide till hur man kan börja lära sig sin grill, dess potential och dess begränsningar temperaturmässigt! Fokus på klotgrill, skorstenständare och briketter Recepten på alltidgrillat.se är främst anpassade efter … Continued

Grillning, rökning och barbecue – smaken av rök

Rökning och barbecue Det finns få ämnen som är så otroligt mytomspunna som barbecue, och så är det av olika skäl! Eftersom det i stort är en väldigt traditionsbunden matlagningsteknik hör det liksom till att inte ifrågasätta traditionen så mycket. Man gör helt enkelt som de duktiga barbecuemästarna alltid har gjort! Med tiden har såklart … Continued

Reverse sear, att bryna i efterhand

Reverse sear Reverse sear är ett begrepp som ofta dyker upp inom grillning, speciellt när det gäller grillning av stek, biff och annat skivat kött. Reverse sear på svenska kan närmast kallas för att bryna i efterhand, eller omvänt bryna. Varför reverse sear? När du vill ha något grillat till perfektion på insidan och med perfekt yta, … Continued

Direkt grillning när det ska gå snabbt och hett

Direkt grillning Direkt grillning är ett begrepp som ofta dyker upp när det talas om grillning. Det finns absolut ingenting komplicerat alls med detta, utan är helt enkelt när man grillar något direkt över värmekällan (t ex glöden, gasolbrännaren). Klassisk grillning helt enkelt! Varför direkt grillning? När du vill ha något mindre och/eller tunnare grillat … Continued

50/50-metoden för både direkt och indirekt grillning

OBS! Denna artikel riktar sig främst till användare av kol/brikettgrillar! 50/50-metoden är en grillmetod som lämpar sig bäst för när man både vill kunna grilla indirekt och direkt! Vad innebär direkt och indirekt grillning då? Direkt grillning är när man vill ha värmekällan direkt under det man grillar, man vill alltså få maximal värmestrålning direkt på … Continued

Cirkelmetoden för bakning och pizza på grillen

Cirkelmetoden OBS! Denna artikel riktar sig främst till användare av kol/brikettgrillar! Cirkelmetoden är en lite mindre vanlig grillmetod som lämpar sig bäst för bakning (som t ex pizza) på grillen. Cirkelmetoden går även att med fördel använda för en hel del andra typer av indirekt, medellång (tidsmässigt) grillning. Exempel för så kallad beer can chicken (eller pineapple stand … Continued

Snakemetoden för grillning under lång tid

Snakemetoden OBS! Denna artikel riktar sig främst till användare av kol/brikettgrillar! Ofta när man kikar runt i böcker och nätet efter nya roliga recept för grillen stöter man på begrepp som barbecue (bbq), low and slow, rökning (både varmrökning och kallrökning). Hand i hand med dessa begrepp slås man ofta av hur de sammanfaller med långa tillagningstider. … Continued

calendar_todayBoka nu!