Hur du förbereder kamben eller revbensspjäll för grillning

Hur du förbereder kamben eller revbensspjäll för grillning

Betygssätt guiden

4.0 (7 röster)

Hur du förbereder kamben eller revbensspjäll för grillning

Ta bort hinnan från Kamben eller revbensspjäll

Kamben och revbensspjäll är godast grillade och sköter sig nästan själva i grillen med rätt förberedelser och grillteknik! Ett enkelt och idiotsäkert recept för hur du grillar revbensspjäll eller kamben hittar du här.

Innan de landar på grillen bör du dock ha tagit bort hinnan som täcker bensidan på revbensspjällen och kambenen!

Varför ta bort hinnan från revbensspjäll eller kamben

Varför man vill ha bort hinnan kan vara av ett flertal skäl, det främsta av dem är dock nog att de blir lättare att äta! Hinnan är svårtuggad och bidrar inte till någon trevlig smak eller textur, så den kan helt enkelt tas bort i förväg.
Enligt många blir det även lättare för smakerna från din rubb eller marinad att tränga in i revbenen om hinnan är borttagen. Detta är kanske inte så relevant egentligen, då kamben och revbensspjäll oftast är så pass tunna att saltet från din rubb eller marinad hinner ge smak enbart från ovansidan. Tillsätt gärna kryddning upp till ett dygn i förväg, så saltet hinner tränga in ordentligt!

Du behöver

Egentligen klarar man sig ofta med inget annat än dina händer. Kom ihåg att tänka på hygienen, som vanligt när man jobbar med mat i allmänhet och rått kött i synnerhet! Ibland kan man dock behöva något verktyg för att börja få loss hinnan någonstans, en liten kniv (nästan positivt om den inte är vass!) eller något annat spetsigt föremål. Detta verktyg kan underlätta genom att du kan föra in det strax under hinnan och lossa det något så du kan få tag i den med fingrarna.

Det kan även vara svårt att hålla i hinnan ordentligt när du drar loss den. Då kan det hjälpa med lite hushållspapper eller en liten avklippt bit av en kökshanduk som inte längre behövs.

Hur gör man

Klicka på bilderna för att få se dem i större storlek.

Börja med att skölja av och torka kambenen eller revbensspjällen torra med hushållspapper. Lägg revbenen med bensidan uppåt på en lämplig arbetsyta.
Enklast börjar du mellan det första och andra revbenet från valfri riktning. Få in ett finger eller ditt verktyg under hinnan och separera den försiktigt från underlaget tills du kan få ett grepp om hinnan med bara handen eller med lite hushållspapper som hjälp.

Ta bort hinnan från revbensspjäll eller kamben

Dra försiktigt loss hinnan lugnt och stadigt tills du fått loss den helt från bensidan. Svårare än så är det inte!

Det vanligaste problemet när man gör detta är just att det är svårt att få ett ordentligt grepp om hinnan. Testa som sagt att använda lite hushållspapper så blir det lätt!

Enkelt knep för att få loss hinnan från kamben eller revbensspjäll

Tänk på…

  • God hygien är alltid a och o när det gäller livsmedelshantering! Tvätta händerna och diska noggrant före och efter hantering av rått kött!
  • Hushållspapper är ett utmärkt knep för att få grepp på svårgreppade livsmedel!

Lämna ett svar

calendar_todayBoka nu!