BBQ-sås med aprikos och ingefära

BBQ-sås med aprikos och ingefära

0 h 45 m(0 h 5 m förb.) 10 152 kcal 4.5 (10 röster)

Betygssätt receptet

4.5 (10 röster)

Om receptet

BBQ-sås med aprikos och ingefära

En BBQ-sås med aprikos och ingefära som passar perfekt till t ex fläsk och kyckling! Självklart funkar den även fint till mycket annat också, t ex till en del nötköttsrätter och till och med wok!

BBQ-såsen funkar fint att använda som glaze

Självklart passar såsen finfint att använda som glaze också, framförallt blir det ruskigt gott att pensla på såsen på t ex kamben/revbensspjäll och grillade kycklingvingar. Tänk på att hellre pensla tunt flera gånger än att slabba på för mycket en enda gång bara!

Testa att öka mängden ingefära

Vill man ha en lite rivigare sås med mer ingefärssmak går det hur bra som helst att öka mängden ingefära. Du kan faktiskt dubbla mängden utan att den blir omöjlig att äta, det kan dock vara lite trevligare att mixa hela såsen lite slätare mot slutet av kokningen i så fall.

Snabbkaffe igen

Snabbkaffe, dvs frystorkat kaffe, har jag ofta i mina såser om de är lite åt det sötare hållet. De ger ett fint djup till smaken och en diskret bitterhet som får såsen att kännas lite mindre sliskig.

Ingredienser

Instruktioner

Smaklig måltid!

Tips

Näringsinnehåll

152 kcal/portion

(Receptet ger ca 10 portioner)

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 319

Lämna ett svar

calendar_todayBoka nu!