BBQ-sås med lingon och balsamico

BBQ-sås med lingon och balsamico

0 h 45 m(0 h 5 m förb.) 10 160 kcal 4.6 (5 röster)

Betygssätt receptet

4.6 (5 röster)

Om receptet

BBQ-sås med lingon och balsamico

BBQ-sås kan man aldrig få för många varianter av. Jag gillar ju att slänga in lingon i salsor och gör gärna även glaze på bär man kan hitta i våra svenska skogar och trädgårdar.
Och kan man göra glaze kan man göra barbecuesås!

Testa att röka lingonen

Det är lite knepigt, men kan gå att ge lingonen i den här såsen lite rökighet innan de kokas ned med resten av ingredienserna. Enklast är det att breda ut lingonen i en form och sen låta dem gå med rök i så låg temperatur som möjligt. Eftersom de ändå ska kokas ned är det förvisso ingen större panik med att bären bakas av värmen.

Lite kardemumma ger stor effekt, likaså snabbkaffe

I det här receptet ingår en tesked malen kardemumma. Den ynka teskeden ger en ganska tydlig smak av kardemumma, så är man rädd för ”bullsmak” kan man vara lite försiktigare med den. Testa annars lite kanel också, om du är lite kaxig!

Snabbkaffe har jag ofta i mina såser och glazear, speciellt de sötare varianterna. De ger ett fint djup till smaken och en diskret bitterhet som hjälper söta såser att inte kännas så fruktansvärt sliskiga.

Funkar utmärkt som lingonglaze

Självklart funkar den här såsen utmärkt som lingonglaze. Det blir riktigt gott på grillat/rökt fläsk, t ex revbensspjäll och kamben!

Ingredienser

Instruktioner

Låt svalna och servera till grillat kött t ex!

Tips

Näringsinnehåll

160 kcal/portion

(Receptet ger ca 10 portioner)

Lämna ett svar

calendar_todayBoka nu!