Om receptet

Chimichurri var nästan löjligt överanvänt sett till matbilder på nätet sommaren 2016. Det har efter dess lugnat sig något, men är fortfarande ett fantastiskt tillbehör till nästan allt grillat. Speciellt nötkött!
Letar du efter den perfekta partnern till chimichurri ska du spana in blogginlägget om picanhagrillning…
Som en gremolata. Eller gremolatan är som en chimichurri.
Ja, det finns redan ett fint och populärt recept på gremolata på alltidgrillat.se som i mångt och mycket har en väldigt lik smak och funktion. Men omväxling förnöjer, och detta recept på chimichurri ger dig möjlighet att tillsätta lite mer hetta än en klassisk gremolata tillåter!
Du ska givetvis inte bry dig så mycket om vad som skiljer dem åt egentligen. Det är sk gröna såser bägge två och baseras på smakerna av örter och salt. Resten kan du göra precis som du vill ju, experimentera fritt!
Inte bara till kött
Testa för all del att ha chimichurri till annat än kött! Du kan utan konstigheter byta ut tomatröran på en bruschetta, byta ut pesto på allt du har pesto till, pensla på nygrillade grönsaker etc. Smakerna är odödliga och passar till nästan allt.
Pass på, det går åt
Det går nästan alltid åt löjligt mycket chimichurri när det väl står framme på bordet. Gör lite extra!
Ingredienser
Instruktioner
Smaklig måltid!
Tips
Näringsinnehåll
180 kcal/portion
(Receptet ger ca 4 portioner)
Betygssätt receptet