Enkla grillade kamben eller grillade revbensspjäll

Enkla grillade kamben eller grillade revbensspjäll

6 h 0 m(0 h 15 m förb.) 4 753 kcal 4.8 (10 röster)

Betygssätt receptet

4.8 (10 röster)

Om receptet

Enkla grillade kamben eller grillade revbensspjäll

Att grilla revbensspjäll är oerhört enkelt och sköter sig nästan självt. Allt man behöver är lite goda förberedelser och koll på grilltekniken! Internet florerar av tips och olika varianter på hur man bäst tillagar kamben eller revbensspjäll på grillen, men detta är ett av det enklaste av dem. Idiotsäkert kan man nog kalla det!

Vi håller det enkelt

Detta är ett enkelt recept för grillade kamben eller grillade revbensspjäll. Vi tar inte upp rubs, marinader osv för de är egentligen en smaksak. Egentligen räcker det med lite salt och peppar inför grillning! Vill man så slänger man på en glaze också på slutet!

Glöm inte hinnan!

En förberedelse du måste gå igenom är att ta bort hinnan på bensidan av kambenen eller revbensspjällen. Behöver du hjälp med hur man gör det hittar du det här bland våra guider! Skippar man detta steg blir det en tråkig, papperssmakande hinna kvar när revbenen är färdiggrillade. Den kan dessutom vara riktigt tuff att bita igenom, och förhindrar smakerna från din rub att tränga in på ”undersidan” av revbenen. Så varför lämna kvar den?

Metod och tider

Vi kör här enligt 3-2-1-metoden, low and slow med indirekt grillning. Man låter alltså biten först rökas/barbecueas i ca 3 timmar. Därefter slås den in i folie (eller s k butcher’s paper) och ligger på grillen i ca 2 timmar inslagen. Till sist får den gå ca 1 timme utan folie igen för att få lite roligare, krispigare yta (och då kan man även stryka på lite härlig glaze).

Dessa tider är inte satta i sten. Du kan t ex testa att halvera tiden i folie och den sista timme utan folie. Grillar du kamben, och inte revbensspjäll, kan du nog utan problem även börja med 2 timmar utan folie istället för 3. Experimentera dig fram till din egen föredragna metod!

När är det klart?

När är kambenen eller revbenen färdiga då? Bry dig inte om att mäta temperaturer eller stirra dig blind på klockan. Kör ”böjtestet” (the bend test)! När kambenen/revbensspjällen har legat ungefär så länge i folie som du tänkt dig, öppna upp och lyft försiktigt lite på dem någonstans på mitten. Om den böjer sig lätt och ytan på köttet ”spricker” upp i böjen är det klart!

Ingredienser

Instruktioner

Sådär, enklare än så blir det knappast, det tar bara lite tid!

Tips

Näringsinnehåll

753 kcal/portion

(Receptet ger ca 4 portioner)

Warning: Use of undefined constant svenskt - assumed 'svenskt' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/plugins/alltidgrillat/customfunctions.php on line 485 Warning: Use of undefined constant engelskt - assumed 'engelskt' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/plugins/alltidgrillat/customfunctions.php on line 485 Warning: Use of undefined constant rare - assumed 'rare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/plugins/alltidgrillat/customfunctions.php on line 485 Warning: Use of undefined constant medrare - assumed 'medrare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/plugins/alltidgrillat/customfunctions.php on line 485 Warning: Use of undefined constant med - assumed 'med' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/plugins/alltidgrillat/customfunctions.php on line 486 Warning: Use of undefined constant well - assumed 'well' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/plugins/alltidgrillat/customfunctions.php on line 486 Warning: Use of undefined constant svenskt - assumed 'svenskt' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 262

Lämna ett svar

calendar_todayBoka nu!