Glödbakad rotselleripuré med svamp- och vitlökskrisp

Glödbakad rotselleripuré med svamp- och vitlökskrisp

1 h 45 m(0 h 15 m förb.) 4 260 kcal 4.5 (2 röster)

Betygssätt receptet

4.5 (2 röster)

Om receptet

Glödbakad rotselleripuré med svamp- och vitlökskrisp

Glödbakad rotselleri är kanske snudd på lika överanvänt som en låt som spelats sönder på radion, men det gör den inte mindre god. Att baka rotselleri direkt i glöden är ett lite roligare sätt att tillaga rotsaken på, och går att göra samtidigt som man grillar annan mat. Dessutom tar det inte upp värdefull grillgallerplats!

Tacksam rotsak

Rotsellerin är en väldigt tacksam rotsak att tillaga på det här mindre precisa sättet. Hur du än gör kommer den vara ätbar så länge den fått åtminstone dryga halvtimmen i hög värme. Den börjar mjukna ganska tidigt, och får fantastisk smak och konsistens redan när den fortfarande är rätt ordentligt ”tuggig”. Låter man den gå längre, till ca 98°C i innertemperatur, blir den dock så mjuk och len att man nästan kan äta den som mos direkt ur skalet!

Smakar fint för sig själv också

Den här rotselleripurén kommer ju att kryddas lite, men hade funkat fint med bara lite salt och smör också. En annan lite mer tidskrävande receptvariant som låter rotsellerin tala mer för sig själv är receptet på helgrillad rotselleri!

Torkad svamp är en fantastisk krydda

Det spelar nästan ingen större roll vilken sorts svamp man väljer att använda i det här receptet. Jag brukar köra kantareller och karljohan, men det går säkert finfint med nästan vilken annan som helst.

Ingredienser

Instruktioner

Serveras genast, purén är klart godast riktigt varm.

Tips

Näringsinnehåll

260 kcal/portion

(Receptet ger ca 4 portioner)

Kommentera

calendar_todayBoka nu!