Grilla entrecote med reverse sear

Grilla entrecote med reverse sear

1 h 0 m(0 h 5 m förb.) 8 176 kcal 4.6 (14 röster)

Betygssätt receptet

4.6 (14 röster)

Om receptet

Grilla entrecote med reverse sear

Grilla entrecote på ett enkelt sätt utan att någonsin misslyckas! Hör du till den skara som redan är proffs på att grilla entrecôte lär du knappast lära dig något nytt här, såvida du ännu inte provat att grilla entrecote med sk reverse sear. Hör du inte till denna skara så gör du snart det!

Egentligen känns det lite fånigt att lägga upp ett ”recept” på hur man grillar entrecote men vem vet, någon kanske snappar upp något!

Köttkvalitet

Bland det mest deprimerande som finns när en grillare handlar i affären är att höra hur andra konsumenter väljer bort köttbitar på grund av att ”det är för mycket fett”… Dumheter! Med detta sagt är det inte heller den fetaste skivan entrecôte som är den finaste. Det är främst det insprängda fettet, marmoreringen, man är ute efter, speciellt i en entrecote. Under tillagning smälter detta fett ned och gör köttbiten saftig och smakrik!

Med ”entrecote” menas oftast i svensk butik just hela entrecoten (på engelska ”cube roll”) och inte bara som man ofta får den serverad i restaurang eller i butik utomlands, kärnan (på engelska ”ribeye”). Beroende på kreatur kan det då finnas en rejäl fettbit som skiljer kärnan från resten av entrecoten, och den kan krångla till grillning av just skivor en aning. Ska du helgrilla entrecote i rejäl bit kan denna fettbit bidra med saftighet och smak. Ska du grilla skivor kan fettbiten göra att skivan håller samman dåligt och du får en sladdrig slamsa istället för fin, grillad skiva! Välj därför bit med omsorg, efter dina kriterier på slutresultat och metod.

Kryddning

En entrecôte behöver inte mer än salt och peppar för att smaka fantastiskt, därför diskuterar vi inte vidare smaksättning i någon större utsträckning här. Förslagsvis kan man annars servera med ett härligt kryddsmör, en gremolata eller en Béarnaisesås!

Salta gärna entrecôten en stund innan, speciellt om du ska grilla skivor. 2-24h funkar fint, använd då finkorningt salt. Ska du grilla hel bit entrecote är lång salttid givetvis en god förutsättning för att saltet ska tränga in ordentligt i biten, men du kan även med fördel salta med lite grövre salt, som under den indirekta grillningen sakta smälter in i köttet och ger en fantastisk sälta till ytan.

Svartpeppar tillsätts lämpligast efter grillning, eller rent av tranchering. Skippa att bränna svartpepparn genom att ha på den innan du grillar, spara den till efteråt istället!

Bryna före, eller bryna efter

Den som tittat på det snarlika receptet på grillad ryggbiff kan skippa denna bit.

Ska man grilla hel entrecote eller tjockare skivor som i så stor utsträckning som möjligt är vackert rare till medium rare från sida till sida på insidan, finns bara ett enkelt alternativ; Omvänt bryna, dvs grilla entrecote med reverse sear. Detta passar bäst för lite större bitar och inte tunnare skivor. Är skivorna tunnare kan man väldigt enkelt och hastigt grilla skivorna över direkt, hög värme!

Ingredienser

Instruktioner

Smaklig måltid!

Tips

Näringsinnehåll

176 kcal/portion

(Receptet ger ca 8 portioner)

Warning: Use of undefined constant svenskt - assumed 'svenskt' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/plugins/alltidgrillat/customfunctions.php on line 485 Warning: Use of undefined constant engelskt - assumed 'engelskt' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/plugins/alltidgrillat/customfunctions.php on line 485 Warning: Use of undefined constant rare - assumed 'rare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/plugins/alltidgrillat/customfunctions.php on line 485 Warning: Use of undefined constant medrare - assumed 'medrare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/plugins/alltidgrillat/customfunctions.php on line 485 Warning: Use of undefined constant med - assumed 'med' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/plugins/alltidgrillat/customfunctions.php on line 486 Warning: Use of undefined constant well - assumed 'well' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/plugins/alltidgrillat/customfunctions.php on line 486 Warning: Use of undefined constant svenskt - assumed 'svenskt' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 262

Warning: Use of undefined constant svenskt - assumed 'svenskt' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 265 Entrecote på engelska

Warning: Use of undefined constant engelskt - assumed 'engelskt' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 266 Rib eye, cube roll

Måltemperatur

Warning: Use of undefined constant rare - assumed 'rare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 271

rare Warning: Use of undefined constant rare - assumed 'rare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 273 50-55°C

Warning: Use of undefined constant medrare - assumed 'medrare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 276

medium rare Warning: Use of undefined constant medrare - assumed 'medrare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 278 55-60°C

Warning: Use of undefined constant med - assumed 'med' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 281

medium Warning: Use of undefined constant med - assumed 'med' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 283 60-65°C

Warning: Use of undefined constant well - assumed 'well' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 286

well done Warning: Use of undefined constant well - assumed 'well' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 288 65+°C

Lämna ett svar

calendar_todayBoka nu!