Grilla kycklingvingar till perfektion

Grilla kycklingvingar till perfektion

0 h 35 m(0 h 5 m förb.) 4 425 kcal 4.7 (3 röster)

Betygssätt receptet

4.7 (3 röster)

Om receptet

Grilla kycklingvingar till perfektion

Grilla kycklingvingar till perfektion, med saftig insida och knaprigt skinn! Få delar av kycklingen är så tacksamma att grilla som just vingarna. Allt som krävs är egentligen att låta det ta lite extra tid, och låta vingarna tala om för dig hur de blir bäst!

Trimma kycklingvingarna

Grilla inte kycklingvingarna hela, om du inte måste. Med sina 2 leder blir det svårt att hitta en naturlig anfallsvinkel när man ska ge sig på dem. Det slutar med att man har lika mycket kyckling på näsan och kinderna som i munnen! Genom att trimma vingarna ger du dem dessutom bättre förutsättningar att tillagas jämnt på samma tid.

Här hittar du en enkel guide till hur man trimmar, dvs styckar, kycklingvingar inför grillning!

Det finns många tricks till knaprigt skinn

Försöker man läsa sig till olika tips och tricks för att få perfekt, krispigt skinn på grillad kyckling kan man hitta många spännande varianter. När det gäller just vingarna kan man inte riktigt ge sig på de lite mer överambitiösa varianterna, som att ta bort skinnet, skrapa det tunnare från ”insidan”, och därefter trä på det igen… Men man kan hitta många andra roliga varianter som att skålla dem hastigt i vatten, pudra dem med stärkelse eller bakpulver, picka håll i skinnet osv. Flera av dem funkar, men det blir mycket jobb om du ska grilla kycklingvingar för ett helt sällskap…

Gör det enkelt, vänd ofta och lystna på vingarna!

När det väl börjar bli dags att bryna till vingarna och ge dem ett gyllene, krispigt skinn är det enklaste sättet bara att vända vingarna riktigt ofta över direkt, medelhög värme! Man kan nästan höra på kycklingvingarna när det är dags att vända på dem. När de börjar låta som smör som precis lagts på en het panna är det dags för en vändning. Repetera tills skinnet är som du vill ha det!

Vill du göra det riktigt enkelt kan det faktiskt räcka med en enda vändning. Fler vändningar ökar dock möjligheten till krispighet som kommer få dig glömma friterade kycklingvingar…

Salta inte för tidigt och strunta i saltlag

Många lovordar saltlag för kyckling i synnerhet – och de har generellt helt rätt i det! Grillad kyckling kan bli både saftigare och godare om den får dra sig i saltlag något dygn innan grillning. Det är dock inget måste, som många kan få det att låta som…
När det gäller vingar kan ni dock skippa saltlagen, och faktiskt vänta med saltning över huvud taget till strax innan grillning. Anledningen är att jag tycker kycklingvingarna behöver lufttorka riktigt länge efter saltlag för att skinnet ska kunna bli riktigt krispigt. Vingarna är dessutom så små att de inte drar så väldigt stor nytta av lång salttid!

Glaze och sås

Grillade kycklingvingar behöver inte nödvändigtvis glaze. Vill du går det dock utmärkt att pensla på något gott i slutet av grillningen!

När du väl kommit till bryningsfasen, eller den direkta fasen, kan du låta vingarna få en vändning på varje sida och därefter ha på din glaze. När glazen är på kan de få några vändningar till, tills glazen karamelliserats och skinnet krispar till sig igen.

Vad gäller såserna finns det mycket att välja på, och få som verkligen blir fel! Testa klassikerna Buffalo wing hot sauce, Alabama white sauce eller en blåmögelostsås till exempel!

Grilla kycklingvingar till perfektion och servera med Alabama white sauce

Ingredienser

Instruktioner

Servera genast, gärna med en trevlig dippsås!

Tips

Näringsinnehåll

425 kcal/portion

(Receptet ger ca 4 portioner)

Warning: Use of undefined constant svenskt - assumed 'svenskt' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/plugins/alltidgrillat/customfunctions.php on line 485 Warning: Use of undefined constant engelskt - assumed 'engelskt' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/plugins/alltidgrillat/customfunctions.php on line 485 Warning: Use of undefined constant rare - assumed 'rare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/plugins/alltidgrillat/customfunctions.php on line 485 Warning: Use of undefined constant medrare - assumed 'medrare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/plugins/alltidgrillat/customfunctions.php on line 485 Warning: Use of undefined constant med - assumed 'med' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/plugins/alltidgrillat/customfunctions.php on line 486 Warning: Use of undefined constant well - assumed 'well' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/plugins/alltidgrillat/customfunctions.php on line 486 Warning: Use of undefined constant svenskt - assumed 'svenskt' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 262

Warning: Use of undefined constant svenskt - assumed 'svenskt' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 265 Kycklingvingar på engelska

Warning: Use of undefined constant engelskt - assumed 'engelskt' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 266 Chicken wings

Måltemperatur

Warning: Use of undefined constant rare - assumed 'rare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 271 Warning: Use of undefined constant medrare - assumed 'medrare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 276 Warning: Use of undefined constant med - assumed 'med' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 281 Warning: Use of undefined constant well - assumed 'well' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 286

well done Warning: Use of undefined constant well - assumed 'well' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 288 82°C

Lämna ett svar

calendar_todayBoka nu!