Grilla ryggbiff, klubbstek eller t-bensstek

Grilla ryggbiff, klubbstek eller t-bensstek

1 h 0 m(0 h 5 m förb.) 8 152 kcal 4.0 (17 röster)

Betygssätt receptet

4.0 (17 röster)

Om receptet

Grilla ryggbiff, klubbstek eller t-bensstek

Att grilla ryggbiff helt perfekt är inte svårt alls, vare sig skivad ryggbiff eller helgrillad i större bit. Att grillad ryggbiff är helt fantastiskt gott är inte heller svårt att tycka!

Kärt barn brukar ha många namn, och där ligger ryggbiffen i lä. Du kan hitta ryggbiff med ben under namnet klubbstek / club steak i svenska butiker. Glöm inte heller att t-bone steak / t-bensstek också delvis är ryggbiff (samt oxfilé på andra sidan benet).

Det finns få nötdetaljer som är så smakrika i sig själva som grillad ryggbiff. Vi kommer därför i detta recept hålla oss till salt och peppar. Vill man kan man givetvis smaksätta biffen i det oändliga, men det behövs egentligen inte. Du behöver inte heller lägga tid på marinad såvida du inte absolut vill detta. Vad gäller mörhet bör man inte grilla club stek, t-bensstek eller ryggbiff över medium rare, alltså bör den inte bli alltför svårtuggad. Man ser även till att tranchera ryggbiffen tvärs över muskelfibrerna när den är färdiggrillad, vilket gör hela tuggupplevelsen så mycket trevligare! Se upp med fibrerna för övrigt! De kan gå lite oregelbundet på en ryggbiff, så titta ordentligt när du trancherar!

Köttkvalitet

En av de viktigaste bitarna med en detalj som ryggbiff är att välja kött med omsorg. Ett av de bästa besluten du kan fatta är att välja ryggbiff med kappa! Lämnas fettkappan kvar kan den bidra med fantastisk smak. Tänk bara på att om du grillar tunnare skivor med kappa kan det vara en bra idé att skära skåror i kappan. Detta så att köttbiten inte ”viker sig” när den börjar dra ihop sig av värmen.

Självklart bör du alltid välja närproducerat kött i den mån det går. Det finns dock spännande varianter på kreatur som är lite ovanligare här i Sverige, och då kan en importerad bit ryggbiff vara spännande som omväxling. Vi har dock fint nötkött i Sverige och fenomenala regler för djurhållning, så prioritera alltid svenskt kött!

Kryddning

Som sagt behöver inte ryggbiff mycket för att bli fantastiskt. Som alltid när man vill salta köttet kan man med fördel göra det upp till flera dagar i förväg! Detta för att saltet ska tränga in i köttet ordentligt, särskilt när du har tjockare bitar kött. Andra kryddor och örter har inte samma möjlighet att tas upp av kött, så vill du få in andra smaker får du nog marinera i några dagar för ordentligt effekt.

Svartpepparn sparar vi tills köttet är färdiggrillat, eller till och med trancherat. Bränd svartpeppar smakar inget vidare, så strunta i den medan du grillar. Efteråt blir den bäst!

En rekommendation för smaksättning av smakrikt kött som ryggbiff är att lägga krutet på tillbehören och låta ryggbiffen få bära sig själv! Testa till exempel en härlig rödvinssås till det trancherade, färdiggrillade köttet!

Bryna före, eller bryna efter

För säkraste resultat, om man vill ha en ryggbiff som i så stor utsträckning som möjligt är vackert rare-medium rare från sida till sida på insidan, finns ett enkelt alternativ; Omvänt bryna ryggbiffen, dvs grilla klubbstek eller ryggbiff med reverse sear. Detta passar bäst för lite större bitar och inte tunnare skivor. Är skivorna tunnare kan man väldigt enkelt och hastigt grilla skivorna över direkt, hög värme! Nyfiken på hur det här med perfekt brynt yta funkar? Läs mer om det här!

Ingredienser

Instruktioner

Smaklig måltid!

Tips

Näringsinnehåll

152 kcal/portion

(Receptet ger ca 8 portioner)

Warning: Use of undefined constant svenskt - assumed 'svenskt' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/plugins/alltidgrillat/customfunctions.php on line 485 Warning: Use of undefined constant engelskt - assumed 'engelskt' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/plugins/alltidgrillat/customfunctions.php on line 485 Warning: Use of undefined constant rare - assumed 'rare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/plugins/alltidgrillat/customfunctions.php on line 485 Warning: Use of undefined constant medrare - assumed 'medrare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/plugins/alltidgrillat/customfunctions.php on line 485 Warning: Use of undefined constant med - assumed 'med' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/plugins/alltidgrillat/customfunctions.php on line 486 Warning: Use of undefined constant well - assumed 'well' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/plugins/alltidgrillat/customfunctions.php on line 486 Warning: Use of undefined constant svenskt - assumed 'svenskt' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 262

Warning: Use of undefined constant svenskt - assumed 'svenskt' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 265 Ryggbiff på engelska

Warning: Use of undefined constant engelskt - assumed 'engelskt' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 266 Sirloin, strip loin, new york strip, club steak

Måltemperatur

Warning: Use of undefined constant rare - assumed 'rare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 271

rare Warning: Use of undefined constant rare - assumed 'rare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 273 50-55°C

Warning: Use of undefined constant medrare - assumed 'medrare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 276

medium rare Warning: Use of undefined constant medrare - assumed 'medrare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 278 55-60°C

Warning: Use of undefined constant med - assumed 'med' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 281

medium Warning: Use of undefined constant med - assumed 'med' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 283 60-65°C

Warning: Use of undefined constant well - assumed 'well' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 286

well done Warning: Use of undefined constant well - assumed 'well' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 288 65+°C

Lämna ett svar

calendar_todayBoka nu!