Grilla vildandsbröst med saltsten

Grilla vildandsbröst med saltsten

0 h 45 m(0 h 15 m förb.) 4 88 kcal 4.8 (6 röster)

Betygssätt receptet

4.8 (6 röster)

Om receptet

Grilla vildandsbröst med saltsten

I samarbete med Bagaren och Kocken har AlltidGrillat.se fått pröva på att grilla med en Satake saltsten!

Vildänder är inte stora fåglar, och de har ett magert kött, vilket gör dem något ömtåliga vid tillagning. Extra magert och ömtåligt är förstås bröstfiléerna på dessa fåglar, och man bör därför vara något försiktig när man ska grilla dem.

Saltstenen ger smak och skyddar

När det är viktigt att inte överlaga något är ”omvänd bryning”, reverse sear en praktisk metod att grilla med. Man har initialt en låg, skonsam tillagningstemperatur och utsätter endast råvaran för högre temperaturer under kort tid. Perfekt för bröst av vildand!

Saltstenar brukar vanligtvis användas på grillen som en slags stekhäll, och det är de givetvis bra för. Kom ihåg bara att inte köra för höga temperaturer med en ny, otempererad saltsten! Oftast kan man läsa att man bör undvika längre tillagningstider på saltsten för att råvarorna drar i sig för mycket salt. Detta är ju en sanning med modifikation, då saltet inte hinner vandra speciellt långt in i de flesta livsmedel på kortare tid än många timmar.

Genom grilla vildandsbröst med indirekt grillning på saltsten skyddar vi det ömtåliga vildandsbröstet från den direkta värmestrålningen från glödbädden lite mer än om de hade legat direkt på gallret. Samtidigt får de en fin sälta av stenens himalayasalt! Den korta tiden vildandsbröst behöver för att närma sig måltemperatur garanterar att de inte blir för salta.Grilla vildandsbröst på saltsten

Omvänd bryning direkt på gallret

Eftersom vi för enkelhetens skull använde oss av 50/50-metoden i detta recept går det fort att öppna alla spjäll och låta den direkta delen av grillen snabbt komma upp i fin bryningstemperatur. Att istället invänta saltstenens uppvärmning till liknande temperaturer går givetvis, men fyller egentligen i det läget ingen funktion. Du kan få högre temperaturer, och därmed snabbare ytlig bryning, direkt över glödbädden!

Reverse sear, omvänd bryning, av vildandsbröst

Sichuanpeppar och enbär

Vi ville stärka viltsmaken lite, och då är det lätt att vilja dra till med enbär! Sichuanpeppar funkar också fint till vilt, och kombinationen med enbär blir riktigt spännande!

Tänk på att matcha sältan väl

Även om det absolut inte blir för salt så kan man alltid tänka på att matcha sälta på lämpligt sätt, det är ju ändå ett ständigt ”problem” när det gäller grillad mat. Grillare har ju en tendens att ösa på lite extra med saltet! Den härliga sältan når nya höjder om den får stå i kontrast till något syrligt och något sött!

På bilden till receptet serverades de grillade vildandsbrösten med en puré på grillad palsternacka och en balsamicoreduktion!

Ingredienser

Instruktioner

Smaklig måltid! Glöm inte att ni hittar saltsten och andra praktiska grilltillbehör hos Bagaren och Kocken!

Tips

Näringsinnehåll

88 kcal/portion

(Receptet ger ca 4 portioner)

Warning: Use of undefined constant svenskt - assumed 'svenskt' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/plugins/alltidgrillat/customfunctions.php on line 485 Warning: Use of undefined constant engelskt - assumed 'engelskt' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/plugins/alltidgrillat/customfunctions.php on line 485 Warning: Use of undefined constant rare - assumed 'rare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/plugins/alltidgrillat/customfunctions.php on line 485 Warning: Use of undefined constant medrare - assumed 'medrare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/plugins/alltidgrillat/customfunctions.php on line 485 Warning: Use of undefined constant med - assumed 'med' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/plugins/alltidgrillat/customfunctions.php on line 486 Warning: Use of undefined constant well - assumed 'well' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/plugins/alltidgrillat/customfunctions.php on line 486 Warning: Use of undefined constant svenskt - assumed 'svenskt' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 262

Warning: Use of undefined constant svenskt - assumed 'svenskt' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 265 Vildandsbröst på engelska

Warning: Use of undefined constant engelskt - assumed 'engelskt' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 266 Wild duck

Måltemperatur

Warning: Use of undefined constant rare - assumed 'rare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 271 Warning: Use of undefined constant medrare - assumed 'medrare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 276

medium rare Warning: Use of undefined constant medrare - assumed 'medrare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 278 52-56°C

Warning: Use of undefined constant med - assumed 'med' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 281

medium Warning: Use of undefined constant med - assumed 'med' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 283 56-62°C

Warning: Use of undefined constant well - assumed 'well' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 286

well done Warning: Use of undefined constant well - assumed 'well' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 288 62+°C

Lämna ett svar

calendar_todayBoka nu!