Om receptet

Grillad västerbottensostpaj
Till sommaren, och speciellt sensommaren, hör västerbottensostpajen. Vad är en kräftskiva utan? Det finns ju dock absolut ingenting alls som säger att det måste vara augusti och kräftdags. Varför inte fixa en snabb västerbottensostpaj till det grillade idag, oavsett årstid?
Stor västerbottensostpaj – eller minipaj!
Självklart går det hur bra som helst att göra en stor paj i vanlig pajform. På grillen kan den ovane dock få lite svårt att få fin färg runt om hela toppen av pajen. Ett motdrag mot detta problem är att snabbt lätta på locket och vrida pajen några gånger under bakningen. Ett annat, lättare knep är att göra små minipajer istället!
Till grillat, och till kräftskivan också för den delen, är det ofta smidigt med små, lätthanterliga tillbehör. En liten minipaj du lätt kan hålla i handen är ju perfekt!
Men, en mördeg till en matpaj?
I detta recept har vi bytt ut vanlig matpajdeg mot mördeg. Ja, den blir lite sötare då. Tokigt? inte alls, i alla fall inte när det gäller västerbottensost! Den lilla sötman bryter fint mot ostens sälta och nötighet. Dessutom kan du nu kalla minipajerna för tarteletter. Och vem vill inte bjuda på ”västerbottensosttarteletter”?
Muffinsplåt – bra att ha för grillen
Det är ett otroligt smidigt tillbehör, muffinsplåten. Inte nog med att vi här använder en sådan för att göra minipajer (tarteletter!), de är ju perfekta till så mycket annat smått och gott på grillen. Potatisrosor? Små ägg- och baconskapelser? Grillmuffinaccia? Vad hittar DU på? Tipsa oss med ditt recept eller maila in!
Ingredienser
Instruktioner
Servera genast, eller låt svalna något så blir de lätta att hålla i handen!
Tips
Näringsinnehåll
269 kcal/portion
(Receptet ger ca 8 portioner)
Betygssätt receptet