Grillade short ribs, beef ribs eller revbensstek

Grillade short ribs, beef ribs eller revbensstek

10 h 0 m(0 h 10 m förb.) 5 500 kcal 4.4 (10 röster)

Betygssätt receptet

4.4 (10 röster)

Om receptet

Grillade short ribs, beef ribs eller revbensstek

Grillade short ribs/beef ribs kallas ibland för revbensstek på svenska. Andra benämningar på svenska man kan få höra är oxspjäll, revben av nöt och nötribs.
Detta recept drar mycket trafik och får därför en lätt uppdatering!

Grilla short ribs

Detta är en härlig detalj att slänga på grillen, men du lär knappast hitta den i köttdisken på din vanliga butik. Det går dock ofta att beställa nötribs / revben av nöt i butik eller charkuteri!

Till smaken liknar short ribs en grillad brisket. Det är faktiskt en fin kompromiss för den som är sugen på att grilla brisket men har svårt för att hitta lämplig bit bringa i Sverige! Faktiskt brukar beef short ribs ibland kallas för just ”brisket on a stick”.

Hur grillar man short ribs?

Denna detalj behöver grillas low and slow, d v s på låg temperatur under lång tid. Denna tillagning gör att bindväven, som short ribsen är rika på, hinner smälta ned och göra denna annars sega bit mör och fin.

Har man kolgrill kan man för enkelhetens skull använda sig av snakemetoden eller annan passande metod för indirekt grillning under lång tid!

Ett sätt att snabba på processen lite är att dela upp revbenen till par, eller styckvis. Röksmaken kan tränga in bättre i varje revben på detta sätt, men de kan också bli torrare om man har otur.

Smaksättning av short ribs

Vi kryddar dem här endast med salt och peppar, ”Texas-style”. Du kan naturligtvis krydda dem hur du vill, men egentligen behövs inget mer. De är så otroligt smakrika efter en lång, härlig sejour på grillen med lite rök!

Smaken är som baken, och valet är DITT!

”The stall” och att vira in köttet

Runt 71-75°C kan köttets temperaturstegring till synes helt stanna av, den så kallade ”stallen” (av engelskans ”stall”, dvs fördröjning/avstanning).
Temperaturen kan då stanna i allt ifrån en halvtimme till flera timmar beroende på en mängd faktorer. Du kan skynda på förbi ”stallen” genom att vira in dina short ribs i folie eller slaktarpapper och bräsera köttet i sin egen saft på detta vis. Alternativt kan du också till och med tillsätta lite vätska till ”paketet”. Testa en skvätt öl eller rödvin!

Efter att du passerat 75-76°C kan du, om du vill, ta ut köttet igen eller låta det gå vidare invirat. För- och nackdelar med detta paketerande, ”the texas clutch”, är omdebatterade och något för var och en att själv avgöra sina preferenser kring. Prova själv och kommentera gärna med dina tankar kring detta!

När är de färdiggrillade?

Det tar lång tid att få grillade short ribs klara, mycket beroende på vilket skick man vill ha dem i. Man kan köra dem riktigt länge till en innertemperatur mellan 93-95+°C och få dem i stil med ”pulled beef”, dvs att köttet nästan ramlar av benen. Man kan också låta dem gå något kortare tid och få lite fastare konsistens, men man bör åtminstone passera en innertemperatur av 82-89°C.

Vid ca 82°C bör nämligen det mesta av bindväven ha hunnit smälta, men den smälta bindväven behöver tid på sig för att fördela om sig i köttet och ge den mörhet man alltid strävar efter.

Ingredienser

Instruktioner

Skär upp och servera! Smaklig måltid!

Tips

Näringsinnehåll

500 kcal/portion

(Receptet ger ca 5 portioner)

Warning: Use of undefined constant svenskt - assumed 'svenskt' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/plugins/alltidgrillat/customfunctions.php on line 485 Warning: Use of undefined constant engelskt - assumed 'engelskt' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/plugins/alltidgrillat/customfunctions.php on line 485 Warning: Use of undefined constant rare - assumed 'rare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/plugins/alltidgrillat/customfunctions.php on line 485 Warning: Use of undefined constant medrare - assumed 'medrare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/plugins/alltidgrillat/customfunctions.php on line 485 Warning: Use of undefined constant med - assumed 'med' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/plugins/alltidgrillat/customfunctions.php on line 486 Warning: Use of undefined constant well - assumed 'well' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/plugins/alltidgrillat/customfunctions.php on line 486 Warning: Use of undefined constant svenskt - assumed 'svenskt' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 262

Warning: Use of undefined constant svenskt - assumed 'svenskt' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 265 Short ribs, bringa, revbensstek på engelska

Warning: Use of undefined constant engelskt - assumed 'engelskt' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 266 Beef plate, Beef ribs, short ribs

Måltemperatur

Warning: Use of undefined constant rare - assumed 'rare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 271 Warning: Use of undefined constant medrare - assumed 'medrare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 276 Warning: Use of undefined constant med - assumed 'med' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 281 Warning: Use of undefined constant well - assumed 'well' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 286

well done Warning: Use of undefined constant well - assumed 'well' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/4/a/1/alltidgrillat.se/httpd.www/wp-content/uploads/cache/63cc7be40bb743d5acae88b347abff100162b3a3.php on line 288 87-96°C

Lämna ett svar

calendar_todayBoka nu!