Mango- och ingefärspuré

Mango- och ingefärspuré

1 h 30 m(0 h 5 m förb.) 4 55 kcal 5.0 (3 röster)

Betygssätt receptet

5.0 (3 röster)

Om receptet

Mango- och ingefärspuré

Ett fräscht tillbehör till grillat

Mango- och ingefärspuré är ett enkelt tillbehör som funkar till mycket grillat just för att det tillför en härlig fräschör! Till konsistensen blir det nånting mellan mos och sås tack vare tillsatsen av agar agar. Du kan själv styra hur du vill ha din konsistens, och det går även att skumma såsen under gelatiniseringsprocessen för att få något åt moussehållet!

Variationer

Det är naturligtvis otroligt enkelt att variera ingredienserna till detta recept. Du kan utan konstigheter testa dig fram med olika frukt- och grönsaksingredienser som annars är svåra att få till en bra sås/purékonsistens. Matkemi light!

Agar agar?

Agar agar är ett gelatiniserande ämne som framställs ur rödalger, och är ett allt mer populärt alternativ till gelatinblad/pulver och liknande. Som bonus finns det i ekologiska varianter!

Med agar agar har du möjlighet att ge lite tjockare konsistens till såser, mousser och puréer som annars kan vara svår att få till. Pass på bara så du inte tar för mycket och sitter där med gelé rätt vad det är!

Mangoglaze

Sugen på glaze istället? Skippa ägaren, skippa vattnet och tillsätt dryga deciliter sirap eller honung istället. Koka ned till det konsistens och låt svalna!

Ingredienser

Instruktioner

Smaklig måltid!

Tips

Näringsinnehåll

55 kcal/portion

(Receptet ger ca 4 portioner)

Lämna ett svar

calendar_todayBoka nu!